0876 68 06 00
office@sommramor.com
гр. Благоевград
Промишлена зона

. Каква е разликата между гранит и технически камък(Кварц)?

1. Гранитът е един от най-здравите материали на земята. Той е съставен основно от кварц, фелдшпат и слюда. Другите минерали които могат да се видят в гранита създават неговите уникални цветове, текстури и форми. Използва се като материал за гранитни плотове, който е по-устойчив от мрамора на надраскване, киселини, багрилни вещества и топлина. Той е вечен и се предлага в голямо разнообразие от цветове, текстура от уникални кристали, които създават топла и приветлива среда за кухнята или банята.

Най-често използваните материали за плотове е гранит. Подобно на кварца, този материал също е много устойчив. Гранитът е естествена скала, която се изрязва в естествено състояние и след това се полира за употреба в домове. Поддържането след всяка употреба се препоръчва за предотвратяване на замърсяване. За да почистите гранита, използвайте топла вода и сапун, за да запазите блясъка си.

Такъв силен материал е труден за надраскване и е способен да устои на температурните промени. Тъй като това е естествен камък, гранитът не предлага толкова широка гама от цветови варианти но всички са индивидуални и неповторими.Гранитът издържа на много високи температури и не променя цвета при излагане на светлина.Някои гранити изискват допълнителна грижа чрез запечатване с цел предпазване от попиване и образуване на петна.Използва се препарат импрегнант специално подбран за конкретният тип изделие.Основно това са почти всички гранити във светлата гама не обработени с допълнително покриие(смола)

2.Техническият камък(Кварц) се произвеждат от естествен кварц, един от най-твърдите минерали, намерени в Земята, и се добавят малки количества стъклени или метални петна, за да се създаде разнообразие, което води до красиви плотове. Друго предимство на кварца е, че той е не-порест материал, неговата структура не позволява на бактериите да растат и да се противопоставят на петна, предпазвайки семейството ви и правейки почистването на кухнята лесно. Поради тази причина, кварцовите плотове никога не трябва да се запечатват.

Освен издръжливостта, която осигурява кварцът, този материал е красив и неговото голямо разнообразие от цветови опции със сигурност ще ви хване окото. Вашите възможности са почти безкрайни, тъй като кварцът варира от естествени цветове като бели, черни и кафяви до други цветове като златни или сини. Дизайнът на кварцов плот не само носи характер на вашата кухня, но предлага и предимства, които надхвърлят други традиционни материали.Използва се навсякъде изключение правят някои конкретни цветове,които не трябва да се монтират на места подложени пряко на слънчева и UV светлина.Трябва да се избягва поставянето на много горещи предмети.

 . Какви специални грижи се изискват за камъка?

 Някои гранити трябва да бъдат запечатани веднъж годишно. Имайте предвид, че с използването на запечатващи пасти се предотвратява лесното зацапване. Чистете старателно и редовно, не използвайте киселинни или абразивни почистващи препарати, които ще повредят блясъка с течение на времето.

. Какво трябва да направя, за да получа ценова оферта?

За нас е необходимо да изготвите подробна скица, която да ни даде ясна представа за размери и подробности на всяко парче,  ръбовете които трябва да се полират, срязове за котлони и вид мивки. Изпратете го до  нас по поща , факс или е мейл и ние ще Ви изпратим оферта, обикновено в рамките на един работен ден, ако проекта е достатъчно ясен.

. Гарантирате ли за точността на офертата?

. Ако информацията, която са ни дали е вярна такава ще бъде и оценката. Има обаче някои подробности, които обикновено непрофесионалисти пропускат, както и ние не сме в състояние да знаем преди да погледнем работата. След като направим темплейта ние ще потвърждим цената за вас.

. Мога ли да добавя други плотове по-късно?

. Да, въпреки че точно съвпадение на цветове може да се окаже проблем.

. Дали свръзките ще се виждат ?

. Свръзките често са неизбежни. Ние ще направим всичко възможно, за да се избегнат или намалим броя на връзките в процеса на работа.  Поради кристалната структура на натуралния гранит и мрамор всеки ряз с диамантените инструменти осигуряват много леко скосени прави ъбове. При нивелцията и прилепването на двете повърхности фугата е едва доловима. Връзките се свързват със същия цвят каменно лепило.

. Моят каменен плот е надраскан.

Може ли да бъде отново полиран на място? Да, но премахването на нараняванията  ще създаде леко понижаване на повърхността, което ако се вгледате ще се вижда от отражението на светлината. Почти е невъзможно да се постигне същият  блясък на материала , който се постига в работилницата.  Друг вариант ако повредите са големи то грапавините да се запълнят със специално лепило за камък и отново се полира повърхността , но отново ще останат следи видими отблизо .

 . Можете ли да ми дадете оферта по телефона?

. Евентуално, ако това е само за едно парче или за една изключително малка  поръчка.

 . Може ли да ни дадете мостри ?

. Да, ние можем  да ви дадем мостри (максимум 3), след като одобрите представената оферта.

 .Мога ли да погледна плочата преди рязане?

Фирмата  поддържа наличност от цели плочи само от някои видове материали.Разполагаме с мостри във формат 40/40 отговарящи на съответните материали.При избор на мостра се прави заявка за доставка и след пристигането на материала е възможен оглед преди изработката на изделията.

 . Имате ли някакви готови (изрязани и полирани) плочи, които можем да погледнем?

 . Да, в нашия офис, който е отворен от 8 30-17:30, от понеделник до събота.

 . Можем ли да монтираме плочките или гърбовете на стената преди монтирането на плотовете?

. Не, моля, изчакайте, докато каменните плотове са монтирани.

 . Ще монтирате ли  ВИК на мивката?

. За съжаление, трябва ви водопроводчик за това. Въпреки това ние ще монтираме мивката под  плот. Моля, обърнете внимание на тежките керамични мивки ще трябва да подсилите основата под мивката предварително.